Rosque blog

Rozhovor s Filipem, fyzioterapeutem

3 Komentáře
(5)

Bc. FILIP NĚMEC je certifikovaný fyzioterapeut, který poskytuje profesionální fyzioterapeutickou péči. Tato péče je zaměřena na prevenci, léčbu a rehabilitaci pohybových poruch. Zkušenosti získával jak v rehabilitačním ústavu v Hrabyni, tak na ortopedické ambulanci. Od roku 2010 působí jako fyzioterapeut extraligových hokejistů HC Vítkovice Ridera. Během svého osobního rozvoje v oboru se Filip zároveň věnuje ve volném čase své vlastní praxi.

Kdo Filipa zná, vidí ho jako neustále usměvavého mladého muže. Usměvavý je do té doby, než přijdete za ním s problémem. Jeho úsměv pak vystřídá soustředění. Velmi rychle zjistíte, že tento mladík opravdu naslouchá a cílenými otázkami si připravuje postup, jak se Vám bude snažit pomoci. Faktem je, že pomoci umí. Říká se už dnes o něm, že má zlaté ruce a jeho zákazníci neváhají přijet na terapii či masáž i několik desítek kilometrům daleko. Proto jsme rádi, že Filip doporučuje v rámci své praxe naše produkty Rosque. Zejména pak Rosque kolagen 8000 mg a Rosque magnesium.

Filipovi jsem položila několik otázek.

Markéta: Filipe, jsem ráda, že po té, co jste nás odmítnul, jsme Vás po půl roce přesvědčili kvalitou našich produktů. Co vás tedy přesvědčilo a v čem vidíte výhodu Rosque kolagenu 8000 mg?

Filip: To, co mě přesvědčilo ke spolupráci, bylo to, že hodně mých klientů začínalo pátrat po informacích a doporučeních na kolagenové produkty a já jim chtěl doporučit kvalitu a ne kvantitu. Proto jsem se rozhodl propagovat váš produkt Rosque kolagen 8000 mg. Produkt, který obsahuje 8000 mg vepřového kolagenu a dále i kyselinu hyaluronovou a vitamín C. Myslím si, že při této hodnotě a složení už můžeme počítat s velmi pozitivními účinky. A teď k té osmitisícovce. Nejspíš záměrně nevyrábíte produkty s nižším obsahem kolagenu, kde se vlastně prodává kolagen sice za nižší cenu, ale pak v konečném důsledku dražší v přepočtu za mg. Zkrátka vyrábíte 1 prémiový kolagen s obsahem 8000 mg kolagenu. Nic víc, nic méně. Pokud nejste zrovna vrcholový sportovec, ve velké většině případů si vystačíte s jednou dávkou denně.  Pokud má tento produkt pomáhat, pak tedy menším množstvím kolagenu neušetříte.

Markéta: S tímto cílem jsme také za přispění lékařů náš kolagen vyráběli.

Filipe, zmínil jste kyselinu hyaluronovou a vitamín C. Proč?

Filip:  Pro normální funkci kostí, chrupavek, kůže potřebujete kolagen a Vitamin C, který právě přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. 

Kyselina hyaluronová je zase účinná hydratační látka. A jak říká má žena, která pracuje několik let v oblasti kosmetických služeb, ať si představíme naši pleť, kdy právě tato látka přitahuje do pleti vodu. Tím vytváří elastická kolagenová vlákna, které dodávají pevnost kožním buňkám a vypínají tak pleť. 

Markéta: Jaké vidíte tedy výhody kolagenu a kdy byste doplněk doporučil?

Filip:  Když to vezmu ze svého pohledu a mé praxe tak určitě:

Pokud máte problémy s pohybovým aparátem. Podílí se na jeho správném fungování, tím že snižuje bolesti kloubů a zároveň působí preventivně vůči jejich degeneraci.

Pomáhá při regeneraci buněk a tkání

Posiluje celkově strukturu tkání 

Dále, mimo pohybový aparát pomáhá také proti vráskám, zvyšuje elasticitu pokožky, tedy působí proti stárnutí kůže. Dodá energii, zpevňuje vlasy, nehty, atd.

Kromě množství kolagenu je důležitá pravidelnost. Myslet si, že použiju dvě kůry a pomohu si na delší dobu s problémem, který mám je iluzorní. Navíc si je třeba uvědomit, že s rostoucím věkem množství kolagenu v těle klesá.

Markéta: Pojďme od kolagenu k Rosque hořčíku. V čem je dobrý Rosque hořčík?

Filip: Přiznám se, že to byl Váš první produkt, který jsem otestoval na sobě, manželce a několika kamarádech hokejistech. Až po té jsme testovali kolagen, ale účinek hořčíku, k tomu výrazně přispěl. 

Hlavní složkou Rosque hořčíku je bisglycinát hořečnatý. Většinově používaná forma hořčíku je oxid hořečnatý. Tělo ho však zpravidla využívá do 10%. Navíc má jednu nevýhodu a to tu, že při dlouhodobějším použití Vás tzv. prožene. Naproti tomu Vámi vyráběný bisglycinát má výbornou vstřebatelnost a tělo jej využije okolo 80%. Zpravidla ve velké většině případů netrpíte nepříjemnými průjmy.

U vrcholových sportovců doporučuji 2-4 kapsle denně a nebudete mít nepříjemné křeče. U průměrného člověka vystačí 1-2 kapsle denně.

 

Filipe, děkuji za příjemný rozhovor.

Kategorie: Blog

Přidat komentář

Komentáře

  • Rosque produkty
    Vložil(a):Jana 23.04.2024
    Hodnocení:
    5.0

    Postupně jsem začala brát všechny skvělé produkty. Na radu Filipa jsem začala brát hořčík, postupně kolagen, komplex. ... Filip je navíc vynikající fyzioterapeut. Napraví vše:).

  • Rosque kolagen 8000 mg, hořčík
    Vložil(a):Robin 20.04.2024
    Hodnocení:
    5.0

    Filip je vynikající fyzioterapeut. Špička v oboru. Kolagen a hořčík beru na jeho doporučení a tyto produkty Rosque jsou skvělé. Zkrátka fungují.

  • Kolagen, hořčík
    Vložil(a):Honza 18.04.2024
    Hodnocení:
    5.0

    K Filipovi chodím pravidelně od dob, kdy nebyl tak známý. I přes své mládí pomůže od bolesti a poradí co dělat. Je vnímavý, ví kam sáhnout naprosto dokonale. Kolagen i hořčík beru právě na jeho doporučení. Opravdu kolagen pomůže od bolesti a máte pocit, že pomůže i chrupavkám. Křeče jsem přestal díky hořčíku mít.