Rosque blog

Kolagen - 7 dobrých důvodů proč ho užívat a proč ROSQUE kolagen 8.000 mg.

Kolagen a jeho funkce
Co je kolagen? Odbornou terminologií se jedná o extracelulární (mimobuněčnou) ve vodě nerozpustnou bílkovinu, která představuje základní stavební hmotu pojivových tkání. Udává se, že představuje asi 25-30 % veškerých proteinů v těle savců. Kolagen zodpovídá za pružnost, pevnost i správné navlhčení kůže. Samotné slovo kolagen má svůj původ v řeckém výrazu kólla, což znamená lepidlo. Dnes se udává, že existuje 28 druhů kolagenu. S tím, jak člověk stárne, dochází k postupnému deficitu kolagenu, což mimo jiné vede k tvorbě vrásek. Z toho je patrné, že je kolagen pro ženy od jistého věku takřka existenciální záležitostí.
Kolagen a jeho zdroje
Kolagen je zpravidla získáván ze zvířecích zdrojů. Značné oblibě se těší hovězí kolagen i vepřový kolagen. Postupem času se stále více využívá rovněž mořský kolagen, který lze definovat jako vláknitý protein, jenž se získává ze šupin či kůže ryb, které žijí ve slané vodě. Namátkou je možné jmenovat tresku nebo lososa. Tento kolagen se chlubí antioxidačními vlastnostmi, jež nachází svoje využití v kosmetických přípravcích. Ale pozor, rybí kolagen je alergen, nepatří mezi přirozené látky těla a mohou se u člověka vyskytnout na něj alergické reakce.
Kolagenní peptidy
Rozlišuje se také mezi čistým kolagenem a kolagenními peptidy. Jak název napovídá, čistý kolagen lze charakterizovat jako základní verzi kolagenu, jež je v podstatě nerozpustná ve vodě. Naopak kolagenní peptidy představují fragmenty nativního kolagenu. Jde o enzymaticky hydrolyzovaný kolagen. Odborníci se shodují na tom, že kolagenní peptidy zvyšují syntézu kolagenu typu II, zatímco čistý kolagen na ni nemá vůbec žádný vliv.
Kolagen v prášku jako elixír mládí
V českém prostředí se těší největší oblibě kolagen v prášku. S jeho pomocí si lze připravit kolagenový nápoj, s jehož pomocí dostaneme přírodní kolagen do svého těla. Kolagenový drink bývá v marketingu nezřídka označován také jako elixír krásy, protože s jeho pomocí lze dosáhnout pleti bez vrásek, pomalejšího stárnutí, pevnějších nehtů a vlasů i hydratovanější pokožky a stehen bez celulitidy.
Důvody, proč lze užívání kolagenu doporučit
O užitečnosti užívání kolagenu nás média opakovaně přesvědčují, ne vždy nám však poskytují relevantní informace. Jakých je možné uvést 7 nejpodstatnějších, a hlavně vědou prokázaných důvodů, proč je vhodné užívat kolagen?
Účinně hydratuje pokožku. Vrásky tedy ihned nezlikviduje, ale v delším časovém horizontu potlačuje jejich tvoření.
Kolagenové peptidy zpomalují stárnutí pokožky. Přispívají k produkci dalších bílkovin, jako je elastin a fibrilin, které zkvalitňují strukturu pleti.
Kvalitní kolagen na klouby zachovává integritu chrupavek. Užívání kolagenového prášku může zpomalit degenerování kloubů.
Přírodní kolagen přispívá k udržení pevnosti našich kostí, když zabraňuje snižování jejich hustoty.
Kolagen je nezbytný pro udržení svalů, které se z něj skládají z 1-10 %. Kolagen je vhodný pro sportovce, kteří se snaží nabrat větší množství svalové hmoty.
Kolagen zásadním způsobem snižuje ztuhlost tepen. Pokud ho máme v těle nedostatek, vystavujeme se zbytečně riziku vzniku infarktu nebo mozkové mrtvice, protože tepny jsou potom křehké a slabé.
Blahodárné účinky má kolagen na vlasy, nehty i pleť. Zamezuje křehkosti a lámavosti nehtů i vlasů.
A kolik kolagenu je vhodné denně užívat?
MInimální ani maximální doporučená dávka pro člověka není. Musíme si říct, k čemu nám kolagen hlavně slouží a jaká je naše výchozí pozice. Vzhledem k tomu, když se rozhodneme kolagen užívat, tak k tomu máme nějaký důvod. A proto je dobré, pokud kolagen obsahuje vyšší množství kolagenu v denním přídělu. 8.000 mg nám funguje na pleť, vlasy i klouby. Adrian Udesen, bývalý dánský profesionální sportovec, který vystudoval lékařství nám to hezky vysvětlil v rozhovoru na https://rosque.cz/produkt/rosque-kolagen-8000/
Můžete mít strach z chuti nebo konzistence. Pokud se bojíte vyzkoušet náš Prémiový kolagen ROSQUE 8.000 mg hned na https://rosque.cz/produkt/rosque-kolagen-8000/, objednejte si vzorek https://rosque.cz/.../rosque-premiovy-kolagen-mango.../ a vyzkoušejte si, že bez denní dávky Prémiového ROSQUE kolagenu 8.000 mg už nebudete chtít snídat. ?☺️ Nebo se večer dívat na dobrý film. ?? To už bude záležet jen na Vás!
Kategorie: Blog, Zdraví

Přidat komentář