Rosque blog

Magnesium a optimismus. Proč Mezinárodní den optimismu?

Tento svátek je zaměřen na budování a udržení pozitivní budoucnosti. Zajímá vás, jak je to možné? Inu, všeho lze dosáhnout, pokud zůstanete soustředění a optimističtí. Ve skutečnosti je u optimistického člověka větší pravděpodobnost, že bude šťastný a motivovaný. Existují optimistické organizace, které se zaměřují na šíření optimismu tím, že dávají prostor různým programům, které budují vůdčí schopnosti a kreativitu. Proto se v tento den oslavuje nejen optimismus, ale také kluby optimistů a jejich členové, kteří vytvořili několik společenství ve prospěch mládeže.
Tento svátek ustanovila původem dánská firma Somersby Cider za účelem spojení lidí, kteří chtějí být prostě šťastní, v Záhřebu. Město vyzdobili zářivě žlutými balónky a miniaturními plechovkami svého lahodného cideru a všichni si navzájem připili.
Optimistické organizace jsou pro nás zásadní, protože mnoho lidí si neuvědomuje, jakým talentem disponují. A jsou i tací, kteří optimistické organizace potřebují, protože nemají prostředky na to, aby si plnili své sny. Na podporu vůdcovství, talentu a prosperity vznikla myšlenka rozvíjet takové organizace po celém světě. Tyto kluby pořádaly programy a organizovaly akce na podporu vůdcovství a talentu. Mezi nápady, které z těchto akcí vzešly, patřil den optimismu. Tento den byl založen v roce 1909 americkým klubem Optimist Club of America a původně se měl slavit 1. dubna. Motivem bylo podpořit optimistické myšlení lidí všech věkových kategorií a ukončit trend aprílových bláznivin. Apríl však zůstal a den optimismu začaly slavit kluby po celé zemi v různých termínech.
V roce 2013 navrhl Sylvain Levesque, aby se Den optimismu slavil v konkrétní den.
Levesque byl členem Národního shromáždění a byl také členem Optimistického klubu Loretteville. Naštěstí byl jeho nápad přijat, a ještě téhož roku byla na Mezinárodním sjezdu Optimistů přijata rezoluce, aby se Den optimismu slavil první čtvrtek v únoru. Podle Levesquea byl první čtvrtek vybrán proto, že v prvním únorovém týdnu začíná práce na Národním shromáždění. Od té doby se prosazují a podporují snahy o ocenění úspěchů dobrovolníků a mládeže ve společnosti. Ti, kteří mají vůdčí potenciál, dostali také několik příležitostí, aby se blýskli a dále dělali tento svět lepším.
A kdo je vlastně optimista?
Optimista je člověk, který má pozitivní pohled na svět a věří, že se mu budou dít dobré věci.
Je u nich větší pravděpodobnost, že budou o svém životě a budoucnosti smýšlet pozitivně.
Vědecké studie zjistily, že být optimistou může být prospěšné pro vaše zdraví. Například optimistický přístup k zotavení z nemoci vám může pomoci rychleji se uzdravit. Optimisté mají také lepší kvalitu života a mohou dokonce snadněji přežít rakovinu.
Samotní vědci zjistili, že pozitivní naladění je zčásti dáno geneticky a zčásti prostředím.
Nemusíte však být přirozeným optimistou, abyste byli šťastní, protože svůj mozek můžete k optimismu vycvičit. Tak co? Jdete do toho?
A pokud máte pocit, že ve Vašem životě je mnoho stresu a napětí, a že se optimismus už do něj nevejde, tak neváhejte a ROSQUE Magnesium objednávejte. https://rosque.cz/magnesium/3-rosque-magnesium.html
Kategorie: Blog, Zdraví

Přidat komentář