Rosque blog

10 tipů na podzimní péči o vlasy

Podzim je obdobím, kdy je důležité poskytnout svým vlasům speciální péči, protože změny počasí a stres mohou způsobit, že se vlasy stanou křehkými a suchými. Zde Vám nabízíme 10 tipů, jak se o vlasy postarat během podzimu. A i když byl doteď podzim nadmíru krásný, tak nás změny teplot a déšť stejně neminou.  ?

1. Vlhkost a hydratace: Vlhkost vlasů je klíčová. Vyberte si šampony a kondicionéry speciálně vytvořené pro suché nebo poškozené vlasy. Obvykle obsahují složky jako jsou glycerin, hyaluronová kyselina nebo aloe vera, které pomáhají udržet vlasy vlhké. Pravidelně používejte vlasové masky s hlubokou hydratací a ledva-in kondicionéry. Vlasy se Vám odmění. 

2. Ochrana před větrem a deštěm: Používejte klobouky, šály nebo deštníky, abyste ochránili vlasy před nepříznivým počasím. Kromě klobouků a deštníků dále můžete používat speciální vlasové produkty, které vytvářejí bariéru před nepříznivými podmínkami. 

3. Zkrácení koupele v horké vodě: I když nás podzimní počasí do horké koupele přímo láká. A když si ji dáme za odměnu jako relax se svíčkou, tak nám pokožka i vlasy prominou.? Ale horká voda odmašťuje pokožku hlavy a tím pádem může vlasy vysušovat. Tak raději použijte vodu teplou .Snažte se omýt vlasy teplou vodou, a až na závěr krátce opláchněte chladnou vodou, což uzavře vlasovou kutikulu a zvýší lesk vlasů.

4. Omezení teplého stylingu: Snažte se snížit používání fénů, kulem na vlasy a žehliček, protože teplo může vlasy vysušit. Pokud nechcete zcela eliminovat tepelný styling,   používejte termální ochranné spreje, které chrání vlasy před poškozením teplem.

Volte nižší teploty na vysoušeči vlasů a žehličkách.

5. Vitamíny a strava: Zahrňte do svého jídelníčku potraviny bohaté na vitamíny A, C a E, které přispívají ke zdravým vlasům. Vitamíny a minerály hrají důležitou roli pro zdraví vlasů. Do svého jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na železo, zinek, omega-3 mastné kyseliny a biotin, které podporují růst vlasů. Nebo berte doplněk stravy Komplex na vlasy, které tyto a mnoho dalších vitamínů obsahuje. Dalším doplňkem, který Vám pomůže s péčí o vlasy je kolagen. A jak pomůže kolagen s podzimní péčí o vlasy? 

Posílení vlasových vlasů: Kolagen je klíčovou složkou, která tvoří strukturu vlasů. Pomáhá zlepšit pevnost vlasů a může snížit jejich lámavost a křehkost. To je obzvláště užitečné v období, kdy se vlasy mohou zdát suché a křehké kvůli suchému podzimnímu vzduchu.

  • Zlepšení růstu vlasů: Kolagen podporuje růst vlasů tím, že posiluje vlasové folikuly a podporuje tvorbu nových vlasů. To může být užitečné pro lidi, kteří chtějí, aby jejich vlasy rostly rychleji a byly silnější.
  • Zvlhčení vlasů a pokožky hlavy: Kolagen má schopnost zadržovat vlhkost, což může pomoci hydratovat vlasy a pokožku hlavy. To může být zvláště důležité v podzimním období, kdy suchý vzduch může způsobit dehydrataci vlasů a pokožky hlavy.
  • Boj proti nadměrnému vypadávání vlasů: Kolagen může pomoci snížit nadměrné vypadávání vlasů tím, že posiluje vlasové kořínky a zlepšuje celkovou kondici vlasů.

6. Pravidelný střih: Pravidelný střih konců vlasů pomáhá odstranit rozštěpené konce a udržuje vlasy v lepším stavu. Navštěvujte kadeřníka každých 6-8 týdnů na pravidelný střih konečků.

7. Používání vlasových olejů: Vlasové oleje, jako je kokosový olej nebo arganový olej, mohou pomoci udržet vlasy hydratované a lesklé. Vlasové oleje můžete používat jako hydratační a leskotvorný doplněk. Naneste olej na konečky vlasů a pracujte ho do délek vlasů.

8. Šetrné šampóny a kondicionéry: Vyberte si šampony a kondicionéry bez agresivních chemikálií, které by mohly poškodit vlasy. Vyhněte se výrobkům s agresivními sulfáty, které mohou vlasy vysušovat. Hledejte šampony s přírodními a šetrnými složkami.

9. Vyvarujte se přílišnému mytí vlasů: Nemyjte vlasy příliš často, protože přebytečné mytí může odmašťovat pokožku hlavy. Pokud nejsou vlasy mastné, postačuje umýt je několikrát týdně.

10.Střídání teplé a studené vody: Konečným tipem je stříhání vlasů teplou vodou při oplachování kondicionéru, což pomáhá uzavřít vlasovou kutikulu a zachovat vlhkost. Na konci koupele, při oplachování kondicionéru, použijte na rychlé opláchnutí vlasy studenou vodou. To uzavře vlasovou kutikulu a zvýší lesk vlasů.

Péče o vlasy během podzimu by měla být zaměřena na udržení vlhkosti a ochranu před nepříznivými vlivy počasí. Pokud dodržujete tyto tipy, vaše vlasy by měly zůstat zdravé a krásné i během podzimu. Dodržování těchto rad by mělo poskytnout vašim vlasům optimální péči během podzimního období. Pamatujte, že každý typ vlasů může vyžadovat specifickou péči, a tak si vybírejte produkty a postupy podle svého individuálního typu vlasů.

Kolagen lze konzumovat nejen jako součást stravy, ale také ve formě doplňků stravy. https://rosque.cz/kolagen/1-rosque-premiovy-kolagen-mango-8000mg.htm

Kategorie: Blog, Vlasy

Přidat komentář