Rosque blog

Kolagen a číslo 8000. Co to znamená?

1 Comment
(5)

Bojujete s bolestí kloubů a sníženou hybností? Objevuje se u Vás celulitida? Vidíte sníženou elasticitu kůže? Co vrásky, akné, pigmentové skvrny, objevila jste je u sebe? Padají Vám vlasy, lámou se Vám nehty? 

Všechno tohle může znamenat, že Vám chybí kolagen. Ale co to ten kolagen vlastně je?

Kolagen v řeči odborné terminologie.  Jedná se o extracelulární (mimobuněčnou) ve vodě nerozpustnou bílkovinu, která představuje základní stavební hmotu pojivových tkání. Udává se, že představuje asi 25-30 % veškerých proteinů v těle savců. Kolagen zodpovídá za pružnost, pevnost i správné navlhčení kůže. Samotné slovo kolagen má svůj původ v řeckém výrazu kólla, což znamená lepidlo. Dnes se udává, že existuje 27 druhů kolagenu. A s tím, jak člověk stárne, dochází k postupnému deficitu kolagenu, což mimo jiné vede k tvorbě vrásek. Z toho je patrné, že je kolagen pro ženy od jistého věku takřka existenciální záležitostí. 

Samozřejmě, že je pro náš organismus nejlepší, když ho umíme doplnit v rámci přirozené, vyvážené a racionální stravy. Nejvíce kolagenu obsahují tyto potraviny: 

  • mléčné výrobky
  • vejce
  • maso
  • tučné ryby a mořské plody
  • zelená listová zelenina
  • červené plody, červená paprika, červená řepa
  • ořechy a semena
  • banány, kokos a papána

Jedním z největších přirozených zdrojů je vývar dlouho vařený, tzv. táhlý z hovězího, vepřového nebo kuřecího masa a kostí. Při dlouhém vaření se do vody uvolňuje přirozeně se vyskytující kolagen v kostech a masu. 

Pokud ale nemáte čas pravidelně táhlý vývar vařit, tak je možné doplňovat kolagen z potravinových doplňků. A jak si na v dnešní době dobrý kolagen vybrat? Hledejte magické číslo 8000 mg v jedné dávce. 

Proč? Kolagenu můžeme do našeho těla doplňovat neomezeně. Je to bílkovina, které se nemůžeme předávkovat, tzn., že nám její dodání přes potravinový doplněk nemůže uškodit. K nalezení ideální denní dávky, která je účinná, jsme se vypravili i do zahraničí a nalezli jsme Adriana Udesena.  Adrian Udesen je známý dánským profesionální cyklista a kulturista, který po ukončení sportovní kariéry vystudoval vědeckou medicínu a dlouho se zabývá zdravým životním stylem. A s ním jsme konzultovali ideální denní dávku kolagenu. A i pro něj je 8000 mg ideální denní dávka. A proto 8000 mg, o kterých jsme přesvědčeni, že je funkční a upřímně, zároveň si na něm ještě i "pochutnám". Příchuť manga je moderní a lehká a kolagen se mi díky tomu stal součástí každodenní snídaně.

A proto každé ráno jeden sáček kolagenu, který obsahuje 8000 mg účinného kolagenu na pleť, klouby, nehty, vlasy, vysypu do skleničky a doplním čistou vodou. Zamíchám a nechám kolagenový nápoj odstát klidně i 20 minut. V průběhu 20 minut, když mám čas, tak kolagenzamíchám, když nemám, promíchám až na závěr, před tím, než si užiju ROSQUE moment a skleničku elixíru vypiji. Kolagen je totiž označován jako elixír krásy, protože s jeho pomocí dosáhneme méně vrásek, hladší pleť, snížení pigmentových skvrn, zlepšení kloubů, vlasů a nehtů. 

Prémiový kolagen ROSQUE obsahuje kromě kolagenu v množství 8000 mg v každém sáčku i vitamín C. A proč vitamín C? V první řadě jde o to, že vitamín C má již v první etapě tvorby kolagenu zásadní roli, když nese zodpovědnost za pevnost kolagenu. Pokud má lidské tělo vitamínu C nedostatek, je možné se právem obávat toho, že vytvořený kolagen bude defektní a nestabilní. Dostatek vitamínu C sebou nese opačné účinky, a proto si ho hlídají sportovci, kterým pomáhá zdolávat vysokou fyzickou zátěž. Vysoký obsah vitamínu C je totiž nutností k navázání aminokyselin. Právě aminokyseliny vytěžené z potravin bohaté na bílkoviny tělo potřebuje k produkci kolagenu. V čem je vitamín C hojně zastoupen? Každý z nás patrně správně odpoví, že se nachází hlavně v citrusech. Vitamín C pochopitelně neslouží jen k produkci kolagenu, ale chrání také tělo před toxiny, podporuje regeneraci a opravu buněk.

Budeme krásné a budeme dělat aktivity, co nás baví bez omezení. Krása růže, moc královny. To je ROSQUE. A Prémiový kolagen ROSQUE 8000 mg. 

Kategorie: Blog, Zdraví, Vlasy, Pleť

Přidat komentář

Komentáře

  • dotaz na výrobek ROSQUE 8000
    Vložil(a):Martina Kochová Hurst 24.02.2023
    Hodnocení:
    5.0

    Dobrý den, chci se zeptat, zda tento přípravek může užívat i 15 letá slečna. Děkuji
    M.K.

    Odpověděl: Markéta Důbravová 11.03.2023 Dobrý den, užívat kolagen ve formě doplňků se může v jakémkoliv věku. Naše tělo se ho nemůže předávkovat. Je ale pravda, že ve věku 15 let, by si tělo mělo kolagen ještě aktivně tvořit samo. Jeho nižší tvorba začne až kolem 25. - 30. věku. Ale záleží, z jakého důvodu uvažujete, že by ho slečna měla užívat. Ale může pomoci i v pubertě. Tak jako tablety COMPLEX - vlasy, nehty, pleť.