Rosque blog

7 tipů ke kráse

Každá žena touží po tom vypadat za každé situace krásně a svěže. A to i bez kupy líčidel na svém obličeji. Přitom stačí dodržovat několik málo pravidel - a my Vám poradíme, která to jsou.

1. Pijte dostatek vody a hydratujte pokožku

Voda má úžasné účinky nejen na vaše zdraví, ale také na pleť. Pití jejího dostatečného množství pomáhá vyplavit z těla toxiny a udržuje hydratovanou pokožku. Vyčistí ji a dodá zářivý vzhled. Pomáhá léčit akné a další kožní problémy. Zároveň snižuje riziko předčasného stárnutí, jemných linek, vrásek a otoků. Každý den by se mělo vypít 8 až 10 sklenic vody. Pokud s tím máte problém, mějte u sebe láhev s vodou. Vyhnete se tak dehydrataci. Občas si dopřejte změnu a dejte si zelený čaj nebo ovocnou šťávu.

Neméně důležité je používat denně kvalitní hydratační krém. Pleť po něm bude jemná a pružná.

2. Dopřejte si dostatek spánku

Určitě totiž nechcete vypadat unaveně a mít kolem očí tmavé kruhy. Ty vznikají proto, že nedostatek spánku rozšiřuje cévy. Jeho dostatek naopak snižuje stres a “dělá” krásnější pleť. Pro udržení zdravé pleti je tedy zásadní dopřát si alespoň 8 hodin nepřerušovaného spánku. Tip pro vás - kupte si speciální masku na oči, která zablokuje všechna světla, která by váš spánek mohla narušit.

3. Pravidelně se hýbejte

Kromě toho, že vás udržuje v kondici a zdraví, je pravidelné cvičení prospěšné i pro pleť. Zlepšuje totiž krevní oběh, který dodává pleti důležité vitamíny a živiny a ta díky tomu vypadá zdravě a zářivě. To má zásadní význam pro léčbu akné a dalších oxidačních poškození pleti. Cvičte a bude vypadat přirozeně hezky.

4. Používejte opalovací krém 

 Dlouhovlnné ultrafialové záření A (UVA) a krátkovlnné ultrafialové záření B (UVB) jsou škodlivé sluneční paprsky. Ty mohou proniknout hluboko do dermis, nejsilnější vrstvy kůže, a poškodit ji. Způsobují předčasné stárnutí, pigmentové skvrny a mohou vést i k závažným kožním problémům, jako je rakovina kůže. Kožní dermatologové doporučují používání opalovacího krému s ochranným faktorem alespoň SPF 30. Vyberte si takový, který je vhodný pro váš typ pleti a pravidelně jej používejte, hlavně před pobytem na slunci.

5. Zapomeňte na stres

 Stav vaší mysli má přímý vliv na stav vaší pleti. Nezáleží na tom, co na svou pleť nanesete nebo sníte, pokud jste ve stresu, pleti ale také vlasům to neprospěje. I když neexistuje způsob, jak stres ze života vyškrtnout, existují způsoby, jak jeho dopad zmírnit. 

Stres může způsobit, že budete vypadat mnohem starší, než je váš skutečný věk, a může vést k pupínkům, pigmentaci a padání vlasů. 

Uveďme si příklady:

Když jsme ve stresu, naše tělo uvolňuje velké množství kortizolu, který narušuje ostatní hormony. Vede také k nerovnováze dobrých a špatných bakterií ve střevech. K zahuštění kožního mazu. A to všechno může způsobit akné.

Stres omezuje prokrvení pokožky, což má za následek menší přísun kyslíku. Když je pleť zbavena výživy vypadá unaveně a matně, ztrácí vlhkost, jemnost a jas. Přestává produkovat regenerační buňky. To může vést k nerovnoměrnému tónu pleti a pigmentaci.

Pokud jsme ve stresu, sevřeme rty nebo svraštíme čelo. Nadměrné množství kortizolu vede také k vysokému krevnímu tlaku a k poškození kolagenu. Naše pokožka ztrácí pružnost a to vede k tvorbě vrásek i ve velmi mladém věku.

Stres brzdí růst vlasového folikulu a způsobuje jeho oslabení, což vede k vypadávání vlasů. Snižuje také produkci melaninu. Zároveň zvyšuje tvorbu lupů, protože se ve vlasových koříncích hromadí maz. Lupy pak vedou k akné na hlavě a padání vlasů.

Navíc při dlouhodobém stresu dochází v organismu ke změnám, např. se systematicky zvyšuje vylučování hořčíku močí a v důsledku toho klesá jeho hladina v těle. Nedostatek hořčíku způsobuje únavu a může způsobit podrážděnost, negativní náladu až deprese. proto zkuste i Rosque Magnesium. již 2 tablety denně Vám dodají poloviční doporučenou denní dávku hořčíku. Chelátová forma Rosque Magnesia je záznam z 80% vstřebatelná do našeho měla, proto Vám Rosque Magnesium pomůže

6. Omezte cukr

Víte, jak cukr ovlivňuje vaší pleť? Pokud jste si všimli, že je mdlá, unavená nebo náchylná k náhlému vzplanutí akné, může být spouštěčem druhý kousek dezertu u večeře. Naše kůže je tvořena kolagenem, druhem bílkoviny, který ji udržuje zdravou a pružnou. Při zvýšeném příjmu cukru se molekuly navazují na bílkoviny a vytvářejí volné radikály. Přítomnost těchto radikálů může následně způsobit oxidační poškození v našem těle, které se projeví na naší pokožce, vlasech, nehtech a celkové energetické hladině.

Tento proces se nazývá glykace a může vést k předčasnému stárnutí pleti. Kolagen a elastin jsou životně důležité pro to, aby pokožka vypadala a cítila se zdravá. Při hyperglykémii, která způsobuje poškození kolagenu, může pleť vypadat mdle, bez lesku, extrémně suchá, povadlá a vrásčitá. Nadměrný příjem cukru může také vést ke zhoršení akné, virových a plísňových infekcí. 

Pokud se snažíte napravit následky včerejšího sladkého opojení, doporučujeme minimalizovat nebo úplně vyloučit jeho viníka. Snížení a kontrola příjmu cukru je prvním krokem k obnovení zdraví vaší pleti. 

7. Vsaďte na kolagen

Kolagen je nerozpustná bílkovina, která je součástí pojivových tkání. Tělo ho využívá ke tvorbě svalů, vytváří ho každý den. Působí také jako opora a výplň pokožky. Od určitého věku však jeho přirozená produkce klesá a začíná se projevovat stárnutí organismu. Přibývají vrásky, pokožka už není tak pružná a hydratovaná. Zároveň začínají padat vlasy a lámat se nehty. 

Ideálním zdrojem aminokyselin a peptidů, které jsou pro tělo snadno dostupné a organismus je využívá pro tvorbu vlastního kolagenu je tzv. hydrolyzovaný kolagen. Ten se získává speciální patentovanou technologií, tzv. hydrolýzou. Je velmi dobře rozpustný a vstřebatelný.

Nejoblíbenější a nejdostupnější je hydrolyzovaný kolagen v prášku, který jednoduše smícháte s vodou, mlékem nebo třeba jogurtem. Důležité také je, aby byl součástí kolagenu vitamin C, který má už v první etapě tvorby kolagenu zásadní roli. Nese totiž odpovědnost za jeho pevnost. Pokud má naše tělo vitamínu C nedostatek, může být vytvořený kolagen defektní a nestabilní. 

 Na závěr

Těchto sedm tipů je důležitých nejen pro vaši krásu, ale také zdraví. Je důležité pečovat o sebe zvenku i zevnitř. Buďte zároveň sebevědomá a mějte se ráda taková, jaká jste. Protože tělo je odrazem duše. 

Chcete-li dopřát svému tělu kvalitní kolagen, vyzkoušejte náš Premium ROSQUE kolagen 8000 mg.  Kůra je měsíční a v balení obdržíte 30 sáčků. Jeden sáček Vám tedy vystačí na jeden den. Obsah je vytvořen tak aby skutečně po určité době pravidelného užívání pomohl přinést požadované výsledky.

Co ROSQUE kolagen 8000 obsahuje?

V jednom sáčku, tedy pro Vaši denní potřebu je:

Hydrolyzovaný kolagen (kolagenní peptidy) vepřového původu 8000 mg

Kyselina hyuloronová (hyaluronát sodný) 200 mg

Vitamín C (kyselina L- askorbová) 80 mg (100 RHP)

Uhičitan hořečnatý – protispékavá látka

Aroma mango

Steviol glykosidy z rostliny Stevia

 

Kolagen se dá použít různými způsoby, a to jak například rozpuštěním v dostatečném množství vody, tak formou různých drinků a nápojů. Instrukce najdete na našich stránkách nebo v letáčcích, které obdržíte. Zpravidla platí, že čím větší množství kolagenu používáte, tím je doba rozpuštění větší. Kolagen je zkrátka koncentrovanější. Nicméně, samozřejmě s vyšším účinkem.

Tak na zdraví. 

Ať Premium ROSQUE kolagen 8000 mg pomáhá

Kategorie: Blog

Přidat komentář