Rosque blog

Péče o pleť. Peeling ano nebo ne?

Kromě standardní péče o pleť, která je prováděna v rámci každodenní rutiny, je třeba se věnovat také dalším oblastem našeho života, které se mohou v kvalitě pleti člověka odrážet. Každodenní péče by měla být přibližně jednou za 14 dní  podpořena pleťovou maskou a jemným peelingem našeho těla i obličeje. Peeling způsobuje jemnou exfoliaci olupující se rohové vrstvy, přičemž je třeba jej provádět podle aktuálního typu a stavu pleti. V rámci praxe je možné setkat se s několika typy peelingu, které je pro lepší představu vhodné charakterizovat.

V první řadě se jedná o mechanický peeling, pro nějž je typická jeho gelová konzistence s příměsí brusných složek. Tato forma peelingu je uskutečňována před hlubokým čištěním, přičemž platí, že se nejedná o čištění totožné. Druhým typem je enzymatický peeling, jímž se rozumí přírodní biologický enzym, jehož prostřednictvím dochází k odstraňování zrohovatělých buněk. V komparaci s mechanickým peelingem se v tomto případě jedná o produkt zcela jiné konzistence bez obsahu brusných složek. Enzymatický pudr se v tomto případě smíchá s vodou, rovnoměrně se nanese na pokožku a krouživými pohyby se snažíme docílit jeho žmolení na naší pleti.

Specifickým typem je pak chemický peeling, jenž je považován za nejvhodnější alternativu v případě snahy o co možná nejrychlejší zlepšení vzhledu pleti, k jejímu omlazení a regeneraci naší pokožky. Tato forma peelingu je prováděna lékařem případně speciálně vyškolenou kosmetičkou na specializovaných klinikách. Na naši pleť je v tomto případě nanášena v různých koncentrátech kyselina glykolová, která je získávána z cukrové třtiny a mechanicky odstraní svrchní vrstvu pokožky.

Nejmodernější metodou současné kosmetické praxe je v oblasti peelingu tzv. gommage, jenž obsahuje mikroperličky, které na sebe nabalují odumřelé kožní buňky. Konzistence této formy peelingu je gelová, a i v tomto případě se objevuje snaha o regeneraci kůže prostřednictvím krouživého tření, díky němuž dochází ke žmolení produktu.

Napářka obličeje

Před hlubokým čištěním naší pleti je prováděna v rámci péče o pleť velice často napářka obličeje, jejíž forma je volena na základě stavu pleti a potřeby jejího čištění. V důsledku působení vlhkého tepla na pleť dochází ke zlepšení jejího prokrvování, rozšiřování pórů a uvolňování mazových žláz. Napářky přitom mohou mít podobu komprese, změkčovadla a zábalu.

Komprese je prováděna tím způsobem, že jsou dva malé ručníky namočené do misky s vodou o teplotě 45-50 °C. Následně je do těchto horkých ručníků zabalen náš obličej. Otevřené zůstávají pouze otvory pro nos a ústa, a to kvůli bezproblémovému dýchání. Tyto napářky jsou opakovaně měněny po dobu cca 15 minut. Komprese je vhodnou formou péče o smíšenou, normální a mastnou pleť.

Druhou formou napářky jsou změkčovadla, která jsou využita v případě, že není vhodné působení tepla přímo na naši pleť. Změkčovadla mají gelovou konzistenci a jsou nanášena pouze tam, kde chceme docílit vyčištění pleti. Oči jsou v tomto případě zakryty vatovými tampony s bylinným obkladem. Na nanesený gel jsou následně přiloženy igelitové folie a dvě suché napářky, které se nechávají působit po dobu 15-20 minut. Zbytky gelu jsou následně otřeny ubrousky. Změkčovadla se hodí zejména pro normální, smíšenou a citlivou pleť.

Poslední formou napářky jsou zábaly, které představují nejintenzivnější způsob napářky. Také v tomto případě jsou oči zakryty vatovými tampony s bylinným obkladem a na zbytek našeho obličeje je přiložena igelitová folie a dvě teplé napářky. Zábal je v této podobě ozařován IR zářičem či soluxem po dobu 15-20 minut. Tento typ napářky je vhodný zejména pro mastnou a aknózní pleť.

Pleťové masky

Poslední složkou péče o naši pleť, která by měla být průběžně uskutečňována, jsou pleťové masky. Ty jsou obvykle používány na úplný konec kosmetického ošetření pleti. Jedná se o produkty, které jsou vhodné nejen pro salónní, ale také pro domácí kosmetickou péči. Masky jsou obecně voleny na základě typu pleti, jenž je určován zejména jejím přímým ošetřením. Působením pleťových masek dochází ke zvýšení prokrvení, zvyšování tonu a turgoru pleti, stahování pórů, protizánětlivému působení a zpomalování tvorby vrásek. Masky všeobecně na pleť pozitivně působí. 

Typ masky se volí na základě typu pleti. Pro všechny typy bez ohled na cokoli je potřeba, aby maska působila alespoň 15 minut. Jiné vlastnosti by měla mít maska pro suchou pleť, jiné pak pro pleť normální nebo mastnou. Po jejím smytí je třeba nanést krém. Nutno na závěr říci, že existují masky gelové, které se na nesou a poté sloupnou, stejně tak jako masky textilní, kdy jsou účinné látky napuštěny v textilií, která se přikládá na obličej a po dokončení procedury se vyhodí do koše. Existují také pleťové masky, které obsahují kolagen a je tedy jasné, že tyto masky jsou vhodné pro zralou pleť, která má sklon k vráskám nebo už jsou zde vrásky přítomny. Pleť díky obsaženým aktivním látkám a díky nanesení na delší dobu dokáže tyto látky dostatečně vstřebávat a využít veškerý potenciál nanesené masky. Pleťová maska, je tedy jakýsi regenerační rituál, který si naše pleť alespoň jednou týdně skutečně zaslouží. 

Každá pleť, kůže potřebuje dostatečné množství vitamínů, které podporují její elasticitu, ale zároveň pomáhají zabránit tvorbě vrásek a pomáhají zpomalovat stárnutí pleti, kůže.

Chcete-li dopřát své pleti a kůži tu správnou péči a výživu, ale nejste si jistí, zda všechny potřebné vitamíny získáte ze stravy, vyzkoušejte náš Premium ROSQUE kolagen 8000 mg.  Kůra je měsíční a v balení obdržíte 30 sáčků.Jeden sáček Vám tedy vystačí na jeden den. Obsah je vytvořen tak aby skutečně po určité době pravidelného užívání pomohl přinést požadované výsledky.

Co ROSQUE kolagen 8000 obsahuje?

V jednom sáčku, tedy pro Vaši denní potřebu je:

Hydrolyzovaný kolagen (kolagenní peptidy) vepřového původu 8000 mg

Kyselina hyuloronová (hyaluronát sodný) 200 mg

Vitamín C (kyselina L- askorbová) 80 mg (100 RHP)

Uhličitan hořečnatý – protispékavá látka

Aroma mango

Steviol glykosidy z rostliny Stevia

Kolagen se dá použít různými způsoby a to jak například rozpuštěním v dostatečném množství vody, tak formou různých drinků a nápojů. Instrukce najdete na našich stránkách nebo v letáčcích, které obdržíte. Zpravidla platí, že čím větší množství kolagenu používáte, tím je doba rozpuštění větší. Kolagen je zkrátka koncentrovanější. Nicméně, samozřejmě s vyšším účinkem. 

Tak na zdraví. 

Ať Premium ROSQUE kolagen 8000 mg pomáhá 

Chcete-li dopřát nejen své pleti, ale i vlasům a nehtům tu správnou péči a výživu, ale nejste si jistí, zda všechny potřebné vitamíny získáte ze stravy, vyzkoušejte náš ROSQUE complex pro vlasy, nehty a pleť. Tyto kapsle jsme pro Vás vytvořili tak, aby obsahovaly co nejlepší kombinaci vlasům prospěšných látek.

 

Co ROSQUE complex obsahuje?

Přeslička rolní – tato 10-70 cm vysoká bylina, kterou najdeme i u nás v ČR, podporuje normální stav pokožky, vlasů a nehtů a mimo jiné podporuje přirozený stav kostí a kloubů, správnou funkci jater a normální činnost kardiovaskulárního systému.

Vitamín C - přispívá k přirozené funkci imunitního systému, k tvorbě kolagenu pro normální funkci cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Podporuje činnost nervové soustavy a psychickou činnost, přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a zvyšuje vstřebávání železa.

Hydrolyzovaný kolagen - je nezbytnou stavební součástí pojivových tkaní, tedy šlach, kostí, kloubů, chrupavek, zubů a kůže. Hydrolyzovaný kolagen je ideálním zdrojem aminokyselin a peptidů, které jsou pro tělo snadno dostupné a které organismus využije pro tvorbu vlastního kolagenu, která se s postupujícím věkem snižuje. 

Kopřiva dvoudomá – podporuje normální činnost cévní soustavy, vylučování vody z organismu, normální činnost ledvin, přirozený stav kloubů, imunitní systém a normální funkci prostaty a dýchacího systému,

Zinek – přispívá k normálnímu metabolismu kyselin a zásad, makroživin a mastných kyselin, metabolismu sacharidů, rozpoznávacím funkcím, přispívá k syntéze DNA, podporuje plodnost a reprodukci, přispívá metabolismu vitaminu A, syntéze bílkovin, udržení přirozeného stavu kostí, vlasů, nehtů a pokožky, udržení normální hladiny testosteronu v krvi, podporuje normální stav zraku, funkci imunitního systému, přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem a podílí se na procesu dělení buněk.

Niacin – přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, udržení normálního stavu sliznic a pokožky, snížení míry únavy a vyčerpání.  

Vitamin B6 – přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální syntéze cysteinu, činnosti nervové soustavy, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, normální psychické činnosti a správné tvorbě červených krvinek. Také přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání nebo k regulaci hormonální aktivity, 

Vitamin A – přispívá k normálnímu metabolismu železa, udržení normálního stavu sliznic, pokožky, zraku a podporuje funkci imunitního systému.

Kyselina listová – přispívá k růstu zárodečných tkání během těhotenství, syntéze aminokyselin, normální krvetvorbě, normálnímu metabolismu homocysteinu, přispívá k normální psychické činnosti, podporuje funkce imunitního systému, podílí se na procesu dělení buněk a přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání

Selen – přispívá k normálnímu stavu vlasů, normální funkci imunitního systému, normální činnosti štítné žlázy, ochraně buněk před oxidačním stresem a podporuje normální stav nehtů.

Biotin – přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, činnosti nervové soustavy, metabolismu makroživin, normální psychické činnosti, normálnímu stavu vlasů, sliznic a pokožky.

Mimo výše popsané látky ROSQUE complex obsahuje také L-methionin, L-tyrosin, L-cystein, Astaxantin, MSM, pivovarské kvasnice, kyselinu pantothenovou a beta karoten, které rovněž vyživují vlasy, nehty a pleť a zabraňují nadměrnému vypadávání vlasů.

 

Literatura

1.     FEŘTEKOVÁ, V. a kol. Kosmetika v teorii a v praxi. Praha: Maxdorf, 2005. ISBN 80-7345-046-1.

2.     HAMMELMANN, I. Krásná a zdravá pleť. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1510-4.

3.     ROZSÍVALOVÁ, V. Kosmetika I: Pro 1. ročník oboru Kosmetička. Praha: INFORMATORIUM, 2000. ISBN 80-860-7371-8.

Kategorie: Pleť

Přidat komentář