Rosque blog

Strie a celulitida? Zkuste elixír krásy

Období těhotenství, porod a následné kojení představují v životě ženy velké emoce jako štěstí, láska, očekávání, ale také strach nebo obavy. Je to ale také období, které představuje velkou zátěž pro celé naše tělo. Proto je třeba věnovat mu po porodu adekvátní péči, protože se 9 měsíců staralo a vyživovalo naše miminko. V těhotenství se naše tělo změnilo, naše pokožka se musela přizpůsobit rostoucí se váze, změnila se nám velikost prsou a tohle všechno mohlo vést ke vzniku celulitidy a strií. V těhotenství nás to nemuselo tolik trápit, protože jsme se podřizovaly novému životu, který jsme nosily pod srdcem. 

Změny pokožky

V průběhu nejen celého těhotenství, ale také v období po porodu je pokožka vystavena extrémnímu tlaku. Podepisují se na ní nejenom změny váhy, změny postavy, ale i hormonální změny, které můžou vést ke zvýšení citlivosti pokožky. To může být důvod vznikajících strií nebo celulitidy, různého podráždění pokožky, začervenání apod. 

Změny životního stylu

Po porodu je náš život celkově jiný. Děláme činnosti, které jsme doteď nedělaly, řešíme problémy, které jsme doteď neměly, a to všechno klade na nás velké nároky. Zároveň se chceme líbit samy sobě, a i svým partnerům. 

A jak z toho všeho ven? Jak získat zpátky pružnost, pevnost a hebkost pokožky

Dodržovat pitný režim je základním předpokladem pro zvýšení pružnosti pokožky a zároveň je to důležité kvůli tvorbě mateřského mléka. 

Zdravě a vyváženě jíst. 

Pokusit se najít si čas na pravidelný pohyb, který udělá dobře nejenom našemu tělu, ale i duši. 

A pak si ještě můžeme dopřát místo kávy skleničku kolagenu.

Co to vlastně kolagen je a proč ho pít?

Většina lidí stále nemá ponětí o tom, jak podstatným stavebním prvkem kolagen pro lidské tělo je. Zapříčiněno je to patrně skutečností, že mají jen mlhavou představu o samotné podstatě kolagenu. K čemu tedy kolagen slouží? Funguje jako důležité stavební pojivo od kostí a šlach přes klouby až po cévy nebo oční rohovku. Je možné jej přirovnat k univerzálnímu lepidlu, která se přirozeně nachází v lidském těle a pomáhá ho „držet pohromadě“. Působí nejen jako opora a výplň pokožky, čímž napomáhá pleti v boji proti celulitidě, striím nebo vráskám, ale je také důležitou stavební jednotkou pro utváření šlach, vazů a chrupavky.

Kolagen tvoří zhruba 10 % celkové hmotnosti našeho těla, a dokonce kolem 70 % hmotnosti pokožky. Jeho přirozená produkce se však po dvacátém pátém roku života zpomaluje. Chybějící kolagen můžeme tělu dodat v podobě doplňků stravy. 

Nejznámějším přirozeným zdrojem kolagenu jsou vedle hovězího a vepřového masa také tučné ryby, vajíčka či mořské plody. Neopomenutelným faktorem pro podporu produkce kolagenu je i vitamin C, který podporuje vstřebávání kolagenu a jeho tvorbu. Abyste však dosáhli doporučované denní dávky kolagenu, museli byste zkonzumovat například vývar ze 4 kilogramů vepřových kostí nebo téměř čtvrt kila želatinových medvídků. I to je důvod, proč jsou stále více oblíbené potravinové doplňky s obsahem kolagenu, ideálně pak v denní dávce 8 000 mg. 

Pro efektivní doplňování a užívání kolagenu záleží na tom, jaký produkt si vyberete. Kvalitní potravinové doplňky kombinují kolagen s vitaminem C a kyselinou hyaluronovou, se kterými se vzájemně doplňují a podporují. Zajímavou a snadnou možností užívání jsou kolagenové drinky v podobě rozpustného prášku. Přezdívá se jim elixíry krásy.

Takové kolagenové doplňky stravy využívají hydrolyzovaného kolagenu. Ten je ideálním zdrojem aminokyselin a peptidů, které jsou pro tělo snadno dostupné a které organismus využívá pro tvorbu vlastního kolagenu. Hydrolyzovaný kolagen je velmi dobře vstřebatelný a rozpustný ve vodě.

Dopřejte si posilující dávku kolagenu, která navrátí Vašemu tělu pružnost, pevnost a hebkost. Mateřství nemá být limitující, ale rozkvetlé a láskou zalité období našeho života. Vyzkoušejte Prémiový kolagen 8000 mg nebo vitamíny Komplex na vlasy, nehty, pleť a k tomu vysoce vstřebatelný hořčík Magnesium.

Kategorie: Pleť

Přidat komentář