Rosque blog

Péče o pleť. Proč se tvoří vrásky?

Vrásky představují záhyby v kůži, jež souvisejí se stahováním pokožky a obecně s pružností naší pokožky. Z hlediska výskytu je možné hovořit o tom, že se v největší míře nalézají na obličeji a na krku. Jedná se o jeden ze standardních projevů stárnutí a nelze se jim vyhnout. 

Vrásky vznikají v důsledku intenzivních svalových stahů, jež doprovází člověka v rámci jeho každodenních činností. Jedná se konkrétně o mimické vrásky, které jsou nejvýraznější při širokém úsměvu, a to ve vnější části očí a okolo úst. Objevovat se mohou také při mračení, a to mezi obočím. Statickými vráskami jsou takové vrásky, které vznikající postupným ochabnutím pleti.

S narůstajícím věkem je přímo spjato zpomalení buněčné obnovy naší pleti a neschopnost lidské kůže vytvářet dostatečné množství kvalitního kolagenu. Jeho přítomnost v pokožce dokáže vznikající rýhy vyrovnávat. Není-li pokožka obličeje dlouhodobě dostatečně hydratována, začne zvrásnění pronikat až do oblasti škáry. Škára je podpůrná kožní tkáň. Od daného okamžiku se z vrásek začínají stávat tradiční hluboké a velice výrazné vrásky. V takovém případě lze vrásky řešit zpravidla jen chirurgickým zákrokem, resp. estetickou medicínou. 

Tvorba vrásek

Vrásky se tvoří zejména v důsledku našich návyků a faktorů, jež na člověka působí a vedou ke zhoršení stavu pokožky v oblasti obličeje. Vznik vrásek není spojen pouze s životním stylem a genetikou. Podílejí se na něm také rituály a zlozvyky, které člověk má a může jejich prostřednictvím docházet k poškozování pleti. 

Z nejvýznamnějších faktorů, které vedou k tvorbě vrásek, je možné zmínit kupříkladu kouření či jen pouhý dlouhodobý pobyt v zakouřeném prostředí, dále vznik našich vrásek ovlivňuje hektický způsob života, v němž převažuje výskyt stresu, přílišné opalování bez používání opalovacích krémů, nezdravý způsob stravování. Za vznikem vrásek stojí alkohol, kofein nebo nezdravé tuky stejně tak jako již výše zmíněné faktory. Jedním z vůbec nejzásadnějších faktorů, které vedou k tvorbě vrásek je nedostatečný příjem tekutin a nedostatek pohybu.

Zmínit lze pak také návyky jako je nedostatečná hydratace pleti, spánek s neodlíčeným make-upem, držení drastických diet, mhouření očí při snaze zaostřit, nepravidelnost v ošetřování pleti doma ale i ve specializovaných kosmetických salónech a také špatné trávení.

Oddálit proces vzniku vrásek je možné dodržováním několika základních pravidel, které fungují jako prevence. V první řadě je vhodné spát na zádech, díky čemuž nedochází k mačkání obličeje a vrásky se tedy tolik netvoří. Pleť by měla být vždy před spaním důkladně očištěna od nečistot a make-upu, když po odlíčení by měla být ještě očištěna olejem s obsahem kyseliny linolové a antioxidačních látek. Hydrataci pleti je možné podpořit nejen pravidelným užíváním hydratačních krémů, ale také hydratačními maskami, jejichž aplikace je doporučována zhruba 2x týdně. Denní i noční péče by měla být prováděna užíváním hydratačních krémů s obsahem retinolu, koenzymu Q10 a antioxidantů. Platí přitom, že retinol je velice silnou látkou, která by měla být užívána jen ve velice malém množství. Tvorbě vrásek je možné zabránit také pravidelným masírováním pleti a používáním přírodních peelingů, dále pak také nanášením hutných ochranných krémů primárně v zimě, díky čemuž je naše pokožka důkladně chráněna před povětrnostními podmínkami.

Prevence

Důležitou složku prevence pak představuje také kvalitní životospráva jedince, jelikož vitamíny a minerály mají blahodárný vliv na mladistvý vzhled pokožky. Nejdůležitějšími složkami stravy jsou z tohoto pohledu zejména vitamíny A, E, C a B komplex, které by měly být do těla dostávány primárně prostřednictvím ovoce a zeleniny. Jejich příjem je možné podpořit také speciálními doplňky stravy. Pokud hledáte kvalitní doplněk stravy jako prevenci proti vráskám  vyzkoušejte náš ROSQUE complex pro vlasy, nehty, pleť. Totéž platí také o minerálech, k nimž patří zejména selen, zinek a omega mastné kyseliny, jejichž správnou kombinací lze docílit nejen omlazení pokožky obličeje, ale také celého těla. V neposlední řadě je vhodné do našich jídelníčků zařadit vývary, které jsou hlavním zdrojem kolagenu dodávaným přírodní cestou. 

Kvalitním doplňkem stravy je rovněž náš ROSQUE kolagen 8000 mg, který doporučujeme vyzkoušet.

Oddálit tvorbu vrásek lze také jinak, a sice přírodní cestou užíváním arganového oleje, bambuckého másla, kokosového oleje, aloe vera, vitamínu C, mořského kolagenu, biotinu nebo zeleného čaje. Pokud si tedy shrneme údaje, které jsme uvedli výše, na elasticitu naší kůže má vliv mnoho faktorů, ale správnou životosprávou a péčí o pleť můžeme v mnohém vzhled pleti zlepšit a vrásky díky takovému počínání nemusí být vrásky dlouhodobě viditelné anebo jen minimálně. Navíc při správném dodržování zásad a pravidelném dostatečném dodávání kolagenu dojde i k dalším pozitivním změnám.  Projeví se to nejen na redukci vrásek a akné, regeneraci kůže a vlasové pokožky či zjemnění jizev, ale pozitivní vliv má také při léčbě paradentózy, likvidaci oparu nebo pro výživu našich chrupavek. Nedostatek kolagenu v naší kůži i v našem těle obecně je jednoduše řečeno velký problém. Nedostatek kolagenu se kromě stárnutí pleti projevuje rovněž ochablostí svalů, šlach a vazů, zvýšeným rizikem osteoporózy a všeobecným oslabením pojivové tkáně. Pojivová tkáň s přibývajícím věkem ochabuje, což se na pokožce zevně projevuje tvorbou drobných a hlubších vrásek především v oblasti obličeje a dekoltu.

Chcete-li dopřát své pleti a kůži tu správnou péči a výživu, ale nejste si jistí, zda všechny potřebné vitamíny získáte ze stravy, vyzkoušejte náš Premium ROSQUE kolagen 8000 mg.  Kůra je měsíční a v balení obdržíte 30 sáčků. Jeden sáček Vám tedy vystačí na jeden den. Obsah je vytvořen tak aby skutečně po určité době pravidelného užívání pomohl přinést požadované výsledky.

Co ROSQUE kolagen 8000 obsahuje?

V jednom sáčku, tedy pro Vaši denní potřebu je:

Hydrolyzovaný kolagen (kolagenní peptidy) vepřového původu 8000 mg

Kyselina hyuloronová (hyaluronát sodný) 200 mg

Vitamín C (kyselina L- askorbová) 80 mg (100 RHP)

Uhličitan hořečnatý – protispékavá látka

Aroma mango

Steviol glykosidy z rostliny Stevia 

Kolagen se dá použít různými způsoby a to jak například rozpuštěním v dostatečném množství vody, tak formou různých drinků a nápojů. Instrukce najdete na našich stránkách nebo v letáčcích, které obdržíte. Zpravidla platí, že čím větší množství kolagenu používáte, tím je doba rozpuštění větší. Kolagen je zkrátka koncentrovanější. Nicméně, samozřejmě s vyšším účinkem.

Tak na zdraví. 

Ať Premium ROSQUE kolagen 8000 mg pomáhá

Chcete-li dopřát nejen své pleti, ale i vlasům a nehtům tu správnou péči a výživu, ale nejste si jistí, zda všechny potřebné vitamíny získáte ze stravy, vyzkoušejte náš ROSQUE complex pro vlasy, nehty a pleť. Tyto kapsle jsme pro Vás vytvořili tak, aby obsahovaly co nejlepší kombinaci vlasům prospěšných látek.

Co ROSQUE complex obsahuje?

Přeslička rolní – tato 10-70 cm vysoká bylina, kterou najdeme i u nás v ČR, podporuje normální stav pokožky, vlasů a nehtů a mimo jiné podporuje přirozený stav kostí a kloubů, správnou funkci jater a normální činnost kardiovaskulárního systému.

Vitamín C - přispívá k přirozené funkci imunitního systému, k tvorbě kolagenu pro normální funkci cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Podporuje činnost nervové soustavy a psychickou činnost, přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a zvyšuje vstřebávání železa.

Hydrolyzovaný kolagen - je nezbytnou stavební součástí pojivových tkaní, tedy šlach, kostí, kloubů, chrupavek, zubů a kůže. Hydrolyzovaný kolagen je ideálním zdrojem aminokyselin a peptidů, které jsou pro tělo snadno dostupné a které organismus využije pro tvorbu vlastního kolagenu, která se s postupujícím věkem snižuje. 

Kopřiva dvoudomá – podporuje normální činnost cévní soustavy, vylučování vody z organismu, normální činnost ledvin, přirozený stav kloubů, imunitní systém a normální funkci prostaty a dýchacího systému,

Zinek – přispívá k normálnímu metabolismu kyselin a zásad, makroživin a mastných kyselin, metabolismu sacharidů, rozpoznávacím funkcím, přispívá k syntéze DNA, podporuje plodnost a reprodukci, přispívá metabolismu vitaminu A, syntéze bílkovin, udržení přirozeného stavu kostí, vlasů, nehtů a pokožky, udržení normální hladiny testosteronu v krvi, podporuje normální stav zraku, funkci imunitního systému, přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem a podílí se na procesu dělení buněk.

Niacin – přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, udržení normálního stavu sliznic a pokožky, snížení míry únavy a vyčerpání.  

Vitamin B6 – přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální syntéze cysteinu, činnosti nervové soustavy, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, normální psychické činnosti a správné tvorbě červených krvinek. Také přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání nebo k regulaci hormonální aktivity, 

Vitamin A – přispívá k normálnímu metabolismu železa, udržení normálního stavu sliznic, pokožky, zraku a podporuje funkci imunitního systému.

Kyselina listová – přispívá k růstu zárodečných tkání během těhotenství, syntéze aminokyselin, normální krvetvorbě, normálnímu metabolismu homocysteinu, přispívá k normální psychické činnosti, podporuje funkce imunitního systému, podílí se na procesu dělení buněk a přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání

Selen – přispívá k normálnímu stavu vlasů, normální funkci imunitního systému, normální činnosti štítné žlázy, ochraně buněk před oxidačním stresem a podporuje normální stav nehtů.

Biotin – přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, činnosti nervové soustavy, metabolismu makroživin, normální psychické činnosti, normálnímu stavu vlasů, sliznic a pokožky.

Mimo výše popsané látky ROSQUE complex obsahuje také L-methionin, L-tyrosin, L-cystein, Astaxantin, MSM, pivovarské kvasnice, kyselinu pantothenovou a beta karoten, které rovněž vyživují vlasy, nehty a pleť a zabraňují nadměrnému vypadávání vlasů.

Kategorie: Pleť

Přidat komentář