Rosque blog

Rosque kolagen na VIII. Slavičínském miomove run

3 Komentáře
(5)

Běhání má mnoho výhod. Mezi ně patří pozitivní vliv na kardiovaskulární zdraví. Je totiž skvělým cvičením pro srdce a cévy. Pravidelným během se zlepšuje kardiovaskulární kondice, zvyšuje se vytrvalost a snižuje se riziko vzniku srdečně-cévních onemocnění, jako je hypertenze, srdeční choroba a mrtvice.

Mimo zlepšování kardiovaskulární kondice běh zlepšuje celkovou fyzickou kondici člověka. Přispívá k lepšímu držení těla a rozvoji síly, posiluje svaly a zvyšuje flexibilitu. 

Běhání je také způsob, jak spalovat kalorie a udržovat nebo snižovat váhu. Pravidelný pohyb podporuje lepší spánek a celkový pocit pohody a tím přispívá ke snižování stresu, zlepšování nálady a snižuje riziko deprese. 

A zanedbat nemůžeme ani to, že běhání posiluje imunitní systém a tím snižuje riziko infekcí a nemocí a zároveň podporuje lepší kognitivní funkce a paměť, a to díky zvýšenému průtoku krve do mozku a uvolňování endorfinů. 

Kromě výhod ale zmíníme i nevýhodu. Při běhu jsou nejvíce zatěžovány kluby dolních končetin. Naše kolenní klouby jsou vystaveny opakovaným nárazům a pohybům při běhu. Hlezenní klouby jsou při dopadu nohy na zem vystaveny tlaku a zatížení. A kyčelní klouby jsou zatěžovány při zdvihu nohy.

Klouby jsou ale obecně zvláště citlivé na opakované pohyby a nárazy, což může způsobovat opotřebení a zranění. Proto je důležité dbát na správnou techniku běhu a volbu vhodné obuvi. Zároveň se doporučuje pravidelně užívat kolagen. Kolagen je typ proteinu, který má klíčovou roli při udržování zdraví kloubů, šlach a vazů. Běhání tyto struktury opotřebovává a to vede k bolestem a zraněním. Kolagenová vlákna tvoří kloubní chrupavky, které pokrývají povrchy kostí v kloubu, a také vaziva a šlachy, které stabilizují a chrání klouby, proto se doporučuje pravidelné užívání kolagenu. Tím udržíte zdravější a pevnější klouby a budete čerpat benefity pravidelného běhání po delší dobu. 

Kategorie: Blog, Aktuality

Přidat komentář

Komentáře

  • Rosque produkty
    Vložil(a):Dan 13.05.2024
    Hodnocení:
    5.0

    Skvělá akce, díky za sponzorské produkty. Používám je.

  • Rosque produkty
    Vložil(a):Sára 13.05.2024
    Hodnocení:
    5.0

    Také děkuji za sponzorský balíček. Váš kolagen využívám více než rok. Příjemné překvapení.

  • Rosque kolagen 8000 mg, rosque hořčík
    Vložil(a):Jana 12.05.2024
    Hodnocení:
    5.0

    Včera jsem závod aktivně běžela a Vaše produkty nejen kolagen, ale i hořčík pravidelně používám. Dárek od Vaší firmy jako sponzora mě opravdu potěšil.