Rosque blog

V létě s krásnými i zdravými vlasy

1 Comment
(5)

Léto může být pro vlasy náročným obdobím kvůli zvýšenému vystavení slunci, slané vodě, chlorované vodě z bazénů a hlavně vysokým teplotám. Tyto faktory mohou vést k vysušení, lámání a celkově nezdravému vzhledu vlasů. A proto pro Vás máme několik tipů, jak pečovat o vlasy během léta.

Mezi nejdůležitější patří chránit vlasy před sluncem. A to můžete klobouky, šátky nebo jakoukoliv jinou pokrývkou hlavy, která vlasy ochrání před přímým slunečným zářením. Tak jako pleť chráníme krémy s UV filtrem, tak i na vlasy existují ochranné spreje s UV filtrem, které opět chrání vlasy před škodlivým UV záření.

Vlasy nevypadají zdravě a pěkně, pokud jsou vysušené. Proto používejte hydratační kondicionéry a vlasové masky. Pokud na suchost vlasů trpíte, dopřejte si vlasovou masku aspoň jedenkrát týdně. Obnovit vlhkost vlasů může také pomoci olejová kúra. 

V létě bývá horko nejenom vlasům, ale i celému tělu. A proto pokud to lze, vyvarujte se používání fénů, žehliček a kulm na minimum. Ale pokud máte svatbu nebo oslavu, tak milé dámy, nic není zakázáno, ale stejně lze i v tomto případě použít ochranný sprej proti teplu. 

No, a pokud si dopřejeme dovolenou u vody, tak nesmíme zapomenout na oplachování vlasů čistou vodou. A je jedno, zda-li se koupeme v bazénech, kde je chlór, v přírodních koupalištích nebo v moři. Vždy si následně vlasy opláchněte. 

A teď už rady, co platí celý rok, ale v létě jsou obzvláště důležité, protože v létě chceme být obzvláště přitažlivé. 

A proto se zdravě stravujme. Konzumujme stravu bohatou na vitamíny a minerály, které podporují zdraví vlasů, jako jsou vitamíny A, C, D, E nebo denně užívejme 2 tobolky vitamínového přípravku COMPLEX od firmy ROSQUE, který zajistí přísun veškerých prospěšných vitamínů a minerálů a to nejenom pro vlasy, ale také pro pleť a nehty. 

A také nezapomínejme na pravidelné stříhání konečků, abychom zabránily třepení a lámání. Používejme šampón bez sulfátů, které nevysušují vlasy a nemyjme je příliš často, aby nedošlo k odstranění přírodních olejů, které vlasy chrání. 

A denně vypijme skleničku kolagenu od Rosque. Kolagen je protein, který hraje důležitou roli v struktuře kůže, vlasů, nehtů a dalších tkání. V létě může být pro vlasy obzvláště prospěšný, protože pomáhá udržovat jejich sílu a zdraví, i když jsou vystaveny náročným podmínkám, jako je slunce, slaná voda a chlor. 

Výhody kolagenu pro vlasy

  • Podpora růstu vlasů
  • Kolagen poskytuje aminokyseliny, které jsou potřebné pro tvorbu keratinu, hlavní bílkoviny ve vlasech. To podporuje zdravý růst vlasů.
  • Zpevnění vlasů
  • Kolagen může pomoci zpevnit vlasové folikuly a tím zlepší celkovou pevnost a odolnost vlasů.
  • Ochrana před poškozením
  • Kolagen má antioxidační vlastnosti, které chrání vlasy před poškozením volnými radikály, které vznikají v důsledku UV záření a znečištění.
  • Hydratace a elasticita. Kolagen zlepšuje hydrataci a elasticitu vlasů, což je důležité pro prevenci lámání a suchosti.

Užívání kolagenových doplňků stravy může pomoci zvýšit hladinu kolagenu v těle. Doplňujte kolagen hydrolyzovaný, který je lépe vstřebatelný. Užívání hydrolyzovaného kolagenu ve formě prášku pomáhá zlepšit stav vlasů zevnitř. Tento typ kolagenu je rozložen na menší peptidy, které se snadno vstřebávají.

Tip na léto

Sklenička hydrolyzovaného kolagenu denně zajistí nejenom hydrataci pomocí přijaté tekutiny, ale také hydrataci pro vlasy i pleť.  Kolagen je cenným doplňkem vaší péče o vlasy, zejména v letních měsících, kdy jsou vlasy vystaveny zvýšené zátěži. Užívání hydrolyzovaného kolagenu ve formě prášku, tablet nebo nápojů může podpořit celkové zdraví vlasů. Kolagenové doplňky stravy mohou zlepšit hydrataci, pevnost a elasticitu vlasů.

Kolagen může být cenným spojencem v péči o vlasy během léta, kdy jsou vlasy vystaveny mnoha stresovým faktorům. Zajištěním správné výživy a péče můžete udržet své vlasy zdravé a krásné po celé léto.

Kolagen je skvělý doplněk v péči o vlasy, protože podporuje jejich sílu, hydrataci a celkové zdraví. 

A závěrem můžete ROSQUE kolagen použít i k vytvoření domácí masky na vlasy a podpořit zdraví vlasu nejenom zevnitř, ale i z venku.  

Ingredience:

1 lžíce hydrolyzovaného kolagenového prášku ROSQUE

2 lžíce kokosového oleje

1 lžíce medu

1 vejce

Postup:

Smíchejte všechny ingredience do hladké pasty.

Aplikujte směs na vlhké vlasy, zaměřte se na konečky.

Nechte působit 20–30 minut.

Opláchněte teplou vodou a umyjte šamponem jako obvykle.

Dodržováním těchto tipů můžete výrazně zlepšit zdraví a vzhled vašich vlasů pomocí kolagenu. Kolagen nejen posiluje a chrání vlasy, ale také podporuje jejich růst a celkovou vitalitu.

Koupíte na https://rosque.cz/kolagen/1-rosque-premiovy-kolagen-mango-8000mg.html a

https://rosque.cz/complex/4-rosque-complex-vlasy-nehty-plet.html

Kategorie: Blog, Vlasy

Přidat komentář

Komentáře

  • Remember those bastards who did not arrest me second battalion captured
    Vložil(a):Amajae Myrli 21.09.2024
    Hodnocení:
    5.0

    Remember those bastards who did not arrest me second battalion captured